Musici WCMF 2019

Navarra String Quartet

Magnus Johnston - viool

Marije Johnston - viool

Sascha Bota - altviool

Brian O'Kane - cello

Het Navarra String Quartet bestaat nu al meer dan 15 jaar. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een zeer succesvol strijkkwartet. De artistieke leiding van het festival is al sinds het eerste festival in 2014 in handen van het kwartet. Samen met topmusici uit binnen- en buitenland maken zij het festival elk jaar weer tot een muzikaal feest.

www.navarra.co.uk

Tom Poster

piano

Tom Poster is een internationaal veel gevraagde pianist. Sinds zijn debuut in Londen op 13-jarige leeftijd heeft hij een ongebruikelijk uitgebreid repertoire opgebouwd, zowel in de grote concerten als in de kamermuziek en heeft diverse prijzen gewonnen. Een briljant musicus die alles kan spelen in elke stijl.

 

Hij speelt met grote internationale orkesten en onder leiding van de grote dirigenten. In 2018 maakt Tom zijn debuut met de Philharmonia in de Royal Festival Hall. Behalve gevierd pianist is Tom ook componist, dirigent, cellist, blokfluitist en voordrager.

www.tomposter.co.uk

Elena Urioste

viool

De Amerikaans-Mexicaanse violiste Elena Urioste speelde in het verleden als eens eerder met Tom tijdens een huisconcert in Weesp.


Elena werd door de Washington Post omschreven als 'a drop dead beauty who plays with equal parts passion, sensuality, brains and humor' en speelde solo met orkesten zoals de New York en London Philharmonic.

www.elenaurioste.com

Michael Hesselink

klarinet

Michael Hesselink is klarinettist. Hij studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam en aan de Musikhochschule Lübeck, waar hij zijn solistendiploma haalde. Hij won de eerste prijs bij het Princes Christina Concours en trad op met meerdere orkesten.

Michael was eerste klarinettist bij European Union Youth Orchestra, Het Rotterdams Philharmonisch orkest en het Mahler Chamber Orchestra. Hij is zeer actief als kamermusicus en speelt als lid van het Sweelinck Ensemble in alle belangrijke zalen in Nederland. Daarnaast is hij dirigent van het Leerorkest.

Bert Langenkamp

trompet

Gedurende het seizoen 1994/95 was Bert Langenkamp verbonden aan Het Gelders Orkest. Ook remplaceerde hij veelvuldig bij diverse orkesten en ensembles, waaronder de Ebony Band, het Schönberg Ensemble, het ASKO Ensemble en Orkest de Volharding. Van 1998 tot 2001 was Bert Langenkamp solotrompettist van het Noordhollands Philharmonisch Orkest.

Sinds januari 2001 is hij trompettist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Bert Langenkamp geeft regelmatig concerten met orgel en maakt deel uit van het Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest en de David Kweksilber Big Band.

https://www.concertgebouworkest.nl/nl/bert-langenkamp

Rick Stotijn

contrabas

Rick is een veelgevraagd musicus voor kamermuziekconcerten waar hij regelmatig samenspeelt met o.a. Janine Jansen, Liza Ferschtman en vele anderen. Hij is vaak te horen op festivals als het Lucerne Festival, Delft Chamber Music Festival en het International Chamber Music Festival in Utrecht van Janine Jansen. Rick is aanvoerder contrabas bij het Swedish Radio Symphony Orchestra, maar voert ook regelmatig de basgroep aan bij o.a. het London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam.

http://www.rickstotijn.com

Katharine Dain

sopraan

Het opera repertoire van Katharine omvat o.a. Lucia (Lucia di Lammermoor), Donna Anna (Don Giovanni), Fiordiligi (Così fan tutte), Madame Herz (Der Schauspieldirektor), de heldinnen van Cavalli La Calisto (titelrol) en Giasone (Hypsipyle), en tal van kleinere rollen in repertoire, variërend van Purcell tot heden. Naast haar ervaring in opera, heeft Katharine een uitgebreid repertoire als solist in Bachs Matthäus-Passion, Weinachts-Oratorium, B-minor Mass, en talrijke cantates. In recitals is Katharine vooral gepassioneerd over het moderne repertoire.

http://www.katharinedain.com

Henk Neven

bariton

Henk Neven is één van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek wordt uitgereikt.

Hij is een regelmatige gast in Wigmore Hall en het Concertgebouw. Hij trad op in het Festival Oude Muziek in Utrecht, Operadagen Rotterdam en het Gergiev Festival. We zijn bijzonder verheugd hem te kunnen uitnodigen voor het Weesp Chamber Music Festival 2019.

http://henkneven.com/

César Arrieta

tenor

De tenor César Arrieta, geboren in Venezuela, studeerde op het Queen Sophia College of Music in Spanje bij de tenor Ryland Davies. Hij heeft masterclasses gevolgd bij befaamde zangers zoals de tenor Tom Krause. Hij zong in meer dan dertig steden in Spanje en verder in Amsterdam, Riga, Lissabon en Verona.

www.facebook.com/arrietatenor/

 

Edwin Rutten

verteller

Edwin Rutten (1943) is een Nederlands jazz-zanger en acteur, die vooral bekend is geworden van het VARA-kinderprogramma De Film van Ome Willem, waar hij de rol van Ome Willem speelde. Daarvan werden tussen 1974 en 1990 meer dan tweehonderd afleveringen gemaakt.

http://www.edwinrutten.nl

 

Misha Fomin

piano

Michail (Misha) Fomin  (Naltsjik, 29 december 1969) is een Russisch concertpianist. Hij begon zijn pianostudie in zijn geboortestad Naltsjik, Zuid Rusland. In Moskou studeerde hij cum laude af aan de befaamde Muziekacademie Gnessin bij Lina Boelatova (zelf leerlinge van Helena Gnessina en de legendarische Heinrich Neuhaus) en was gedurende twee jaar haar assistent.

http://www.mishafomin.com

 

Dostojevski Quartet

strijkkwartet

Charlotte Basalo Vázquez - viool
Julia Kleinsmann - viool
Lisa Eggen - altviool
Emma Kroon - cello

http://www.dostojevskikwartet.nl

 

Bauke Reitsma

beiaard

Bauke Reitsma studeerde orgel en kerkmuziek in Utrecht. Sinds 1 februari 2012 is hij stadsbeiaardier van Weesp, waar hij wekelijks tijdens de markt op dinsdag de klokken van de St. Laurenstoren bespeelt van 11 tot 12 uur.

http://baukereitsma.nl