Late Night concert "La fin du temps"

vrijdag 22 maart 2019

22.30 uur

Van Houtenkerk

€20,-  /  Vrienden  €17,50  /  jeugd tot 21 jaar €8,50
Incl. programmaboekje en consumptie.

Vrienden €2,50 korting, lees meer »

Speciale toegangsprijs voor beide concerten op vrijdagavond:
Avondconcert in combinatie met Late Night concert €40,-  /  Vrienden €35,-

Voor het Late Night concert hebben we het spectaculaire werk 'Quatuor pour la fin du temps' van Olivier Messiaen (foto) gekozen.
Ik kijk zelf erg uit naar dit concert. Toen ik als jong meisje van mijn vioollerares het stuk Thème et Variations voor viool en piano moest gaan instuderen, raakte ik gefascineerd door de muziek van Messiaen. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen. Toen ik dat vertelde aan onze pianist Tom Poster, stond hij erop om het muziekstuk op te nemen in het programma!


- Marije Johnston

Inleiding door Leo Samama

22 - 22.30 uur

Bibliotheek

Op deze avond van 22.00 tot 22.30 uur geeft componist en musicoloog Leo Samama in de Bibliotheek (direct naast de Van Houtenkerk) een inleiding op 'Quatuor pour la fin du temps' van Olivier Messiaen, dat aansluitend zal worden uitgevoerd in de Van Houtenkerk.

Deze lezing, waarbij u een hapje en een drankje wordt aangeboden, is gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert.

Programma

Olivier Messiaen - Quatuor pour la fin du temps

Michael Hesselink (klarinet)

Elena Urioste (viool)
Brian O'Kane (cello)
Tom Poster (piano)

 

De titel 'Quatuor pour la fin du temps' (Kwartet voor het einde der tijden) verwijst naar het bijbelboek Openbaringen. Messiaen schreef dit werk tijdens zijn krijgsgevangenschap in 1941. Met hulp van een sympathieke wacht wist hij potlood en papier te bemachtigen en schreef dit kwartet voor hemzelf en drie andere gevangenen, een klarinettist, violist en cellist. Het werk kan gezien worden als een poging om ook in moeilijke omstandigheden de hoop te bewaren.

Andere concerten bekijken?

Ga naar overzicht concerten »